Spring naar inhoud

Pelgrims voor een dag

Ontmoetingshuis ’t Stoofje is uniek in de gemeente Halderberge. Deze unieke plek willen we graag delen met jongeren. Om hen te laten zien hoe je óók kunt leven met elkaar: eenvoudig, met oprechte aandacht en zonder haast.

Daarom organiseren we het project ‘Pelgrims voor een dag’: een pelgrimsdag voor kinderen van groep acht met aansluitend een bezoek aan ’t Stoofje. Een dag die de overgang van basis- naar de middelbare school markeert en kinderen laat stilstaan bij deze fase in hun leven. De tocht is een ‘camino voor een dag’: een wandeling die symbool staat voor je weg in het leven, net als de echte Camino, naar Santiago de Compostella. Niet alleen de doelen in je leven zijn belangrijk, of je schooladvies of cito score, maar de reis er naar toe is minstens even belangrijk. De reis die je aflegt maakt je rijker en wijzer.

De pelgrimsdag voor jongeren is een project van pelgrimsherberg Kafarnaüm in Vessem. Hier draait het project al 15 jaar. Voor corona organiseerden we vanuit ’t Stoofje 'Pelgrims voor een dag' met basisschool ZieZo uit Roosendaal. Vanaf 2023 doen we de dag met groep acht van De Bukehof uit Oudenbosch.

In 2023 wordt dit project mede mogelijk gemaakt met steun van de Leonardus Stichting.