Spring naar inhoud

Jubileum

Ons jubileumjaar is aangebroken! Vijftig jaar geleden is het, dat drie zusters ’t Stoofje oprichtten in de pandjes in de Stoofstraat. Eerst als crisisopvang, en in 2007 kreeg ’t Stoofje de vorm zoals we die nu kennen: een ontmoetingshuis waar je samen jezelf kunt zijn.

Samen maken we een Stoof Sofa
Bij een jubileum hoort een cadeau. Niet voor onszelf, maar van ons allemaal aan iedereen in Oudenbosch. We gaan namelijk samen een Social Sofa maken: een mozaïeken bankje – de Stoof Sofa – als kunstwerk. Want even zitten met een bakje koffie en wat bijpraten is wat bij ’t Stoofje natuurlijk veel gebeurt. In juni maken we de tekeningen voor het ontwerp en vanaf september gaan we dat ontwerp samen in mozaïek op de bank plakken. Dit alles doen we onder begeleiding van kunstenaar Anneke Wijn, winnaar van de Cultuurprijs Halderberge 2021. Anneke heeft eerder al het maken van de Social Sofa’s bij Seppe begeleid. Je kent haar misschien ook wel van ‘Ik vergeet je niet’. Als de Stoof Sofa klaar is, komt de bank op het nieuwe pleintje op de Varkensmarkt.

Kom een steentje plakken
Zaterdag 14 september, bij de start van het Open Monumenten Wekend / Kunst- & Atelier Route, komt burgemeester Bernd Roks het eerste steentje leggen. Je bent dat weekend van harte welkom om ook zelf een paar steentjes op de Stoof Sofa te komen plakken. Want een Social Sofa is pas echt een Stoof Sofa als we ‘m samen maken!

14 & 15 september zetten we onze deuren open
Tijdens het Open Monumenten Wekend / Kunst- & Atelier Route kun je niet alleen de Stoof Sofa komen beplakken; we zetten dat hele weekeinde onze deuren open. Ons eigen Stoof Atelier, de CreaBea groep op dinsdag, is al druk bezig om werken te maken om dat weekend te exposeren en verkopen. We maken zoveel mogelijk gebruik van materialen uit onze kringloopwinkel, die we ‘upcyclen’ tot iets nieuws. Denk bijvoorbeeld aan tassen van oude spijkerbroeken en blouses. De eerste werken zien er al prachtig uit. Daarnaast verkopen we die dag oogst van ons Wij-landje, huisgemaakt gebak, de winkel is open en natuurlijk is er koffie en thee. We hopen dat weekeinde ook onderdak te bieden aan een of twee kunstenaars. We nodigen je hierbij van harte uit!