Spring naar inhoud

Nieuws

7 september 2023
Stoofje met curiosa-kraam op ArtFair Hoeven

OUDENBOSCH - Zaterdag 9 en zondag 10 september vind je 't Stoofje zaterdag en zondag met een curiosa-kraam op de ArtFair in Hoeven! Vorig jaar nodigde Greet Wilrycx ons uit en dat beviel zo goed, dat we dit jaar graag terugkomen. Zo'n fijne sfeer, zo'n mooie plek en zo'n eer om met ons goede doel tussen al die prachtige werken van de kunstenaars te mogen staan. We kijken uit naar je komst: zaterdag 9 en zondag 10 september van 12.00 - 17.00 uur aan de Poldersdijk 4 in Hoeven. De zon brengen wij voor je mee 🙂

Kijk hier voor een sfeerimpressie: https://fb.watch/mVu18YtoY_/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
26 juni 2023
Zaterdag 1 juli ZOMERMARKT bij 't Stoofje
OUDENBOSCH - Zaterdag 1 juli organiseert 't Stoofje van 13.00 - 16.00 uur weer een gezellige zomermarkt in de Stoofstraat! We hebben kramen met kleding, curiosa, planten, puzzels, boeken en elpees en natuurlijk kun je op ons terras weer meedoen met het Rad van Avontuur. En vergeet ook het huisgemaakt gebak niet. De opbrengst van de zomermarkt maakt ons ontmoetingswerk mede mogelijk. We zien je graag!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
22 mei 2023
Nieuwe Stoof-keuken feestelijk in gebruik genomen

 

OUDENBOSCH - Na vier maanden hard werken is het zover: de nieuwe keuken van ontmoetingshuis ’t Stoofje in Oudenbosch is klaar! Het is een ruime, lichte leefkeuken geworden, waarin veel mensen kunnen komen koken en eten. Woensdag 17 mei nam ‘t Stoofje de keuken feestelijk in gebruik met de tweewekelijkse ‘Stoofpot’.

Duurzaam
De verbouwing van de bijna vijftig jaar oude keuken werd mede mogelijk gemaakt door een ontvangen erfenis. De nieuwe keuken is behalve ruim en functioneel ook duurzaam: de kookplaat is elektrisch, de vloerverwarming is zuinig en alles draait op de stroom van zonnepanelen.

Vastenactie Bukehof
Aan de inrichting en uitrusting droeg integraal kindcentrum De Bukehof een flinke steen bij. Tussen carnaval en Pasen deden de tweehonderd leerlingen klusjes om geld op te halen. Bij elkaar hebben ze met deze vastenactie € 740,35 voor de keuken bij elkaar geklust, wat ’t Stoofje dankbaar in ontvangst heeft genomen.

Tweewekelijkse Stoofpot
Benieuwd hoe het eten smaakt in deze nieuwe, gezellige Stoof-keuken? Elke eerste en derde woensdag van de maand kun je mee eten met de ‘Stoofpot’. Vers bereid, vaak met groente van het Wij-landje, de moestuin van ’t Stoofje. Aanmelden kan via 0165-313078 of 06-33148512. Het adres is Stoofstraat 15 in Oudenbosch.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 februari 2023

Carnavalspannenkoeken bij 't Stoofje

 

OUDENBOSCH - Bij ’t Stoofje spriengen de koeken de pan uit! Maandagmiddag 20 februari is er van 13.00 – 16.00 uur een gezellige carnavalsmiddag bij het ontmoetingshuis in de Stoofstraat. Met muziek, een bakje koffie én versgebakken pannenkoeken door onze vrijwilligers. Want hoewel de oorspronkelijke keuken verbouwd wordt, beschikken we bij ’t Stoofje over nóg een keukentje. En daar kunnen we prima pannenkoeken bakken.

 

Tijdens de carnavalsmiddag is er is ruimte voor een dansje, een polonaise en een praatje. Leuk als je verkleed komt! Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Het adres is Stoofstraat 15 in Oudenbosch.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
29 december 2022
Nieuwe keuken voor 't Stoofje
OUDENBOSCH - Maandag 9 januari 2023 begint aannemersbedrijf Van Agtmaal met het verbouwen van onze Stoofkeuken. Dankzij een erfenis kunnen we een lang gekoesterde droom verwezenlijken: een ruime, duurzame keuken waarin we met een groep mensen kunnen koken en bakken. Met een grote tafel, zodat er voor iedereen plek is, bijvoorbeeld tijdens de Stoofpot. Ook gaan we van het gas af, en er komen extra zonnepanelen. Als het goed is, is deze droom aanstaande lente werkelijkheid geworden. We kijken ernaar uit!
Vanwege verbouwingswerkzaamheden is 't Stoofje van maandag 9 tot en met vrijdag 13 januari gesloten. Dat geldt zowel voor ons ontmoetingshuis als voor de winkel en de goederenontvangst. Zaterdag 14 januari ben je weer van harte welkom.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20 december 2022
't Stoofje als warme kamer

OUDENBOSCH - Ook onze energiekosten zijn hoger geworden. Dat is voor ons echter geen reden om de verwarming dan maar uit te laten. We heten tenslotte ’t Stoofje (!) en willen iedereen een aangenaam bezoek bieden. Daarom hebben we onszelf ook aangemeld bij de actie Warme Kamers van het Leger des Heils. Samen met hun buurtkamers, alle bibliotheken en andere organisaties zorgen we voor een landelijk dekkend netwerk van plekken waar je warm kunt zitten als het bij jou thuis koud is. We zijn dan ook blij met de belofte van de gemeente Halderberge om maatschappelijke instellingen te steunen bij hoge energiekosten.

 

Natuurlijk zijn we ook bezig met energiebesparing en het verder verduurzamen van onze huisjes en winkel. Denk, naast de zonnepanelen die we al hebben, aan tochtstrips, radiatorfolie en infrarood panelen. En de verwarming gaat niet hoger dan nodig. Want respect voor de aarde is een franciscaanse waarde die we heel belangrijk vinden.