Spring naar inhoud

Nieuws

Ontdek Creatief Leven, ontdek jezelf!
Cursus Creatief Leven start weer op vrijdag 17 mei

OUDENBOSCH - Vrijdagochtend 17 mei 2024 gaat de cursus Creatief Leven weer van start in 't Stoofje. Creatief Leven is een cursus van acht ochtenden voor mensen die meer verbinding in hun leven willen voelen. Die een andere, zinvoller invulling van hun leven zoeken dan hoe het nu is. Misschien voel je je wel eens eenzaam. Oud-deelnemers zeggen dat je van de cursus leert dat je er niet alleen voor staat. Dat je ontdekt wat je zelf ook alweer leuk vindt. En dat het echt een doe-cursus is met praktische handvatten, en dat je er meer zelfvertrouwen van krijgt.

Doortje uit Oud Gastel deed de cursus afgelopen najaar. Ze vertelt wat het haar heeft gebracht:

“Mijn naam is Doortje. Ik ben 69 jaar, weduwe en ik woon met mijn hondje in Oud Gastel. Ik had contact met iemand van mantelzorg van Surplus. Omdat ik niet zo lekker in m'n vel zat, stelde zij voor om eens te gaan kijken bij de cursus Creatief Leven. Normaal ben ik best bang om alleen ergens op af te gaan. Maar twijfelaar die ik ben zei toch: "Oké, maar als 't niets voor mij is stop ik." Gelukkig heb ik doorgezet, want het was de beste beslissing die ik voor mijzelf toen heb gemaakt!

We waren met ongeveer 10 medecursisten, ieder met een eigen reden om deel te nemen. Mijn reden was om onder de deken vandaan te komen en leren zijn wie ik werkelijk ben. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om dingen van meerdere kanten te bekijken, en om niet zomaar ja of nee zeggen omdat 't van mij verwacht wordt. Tot mijn verbazing weet ik nu dat ik nee mag zeggen terwijl ik denk dat de ander een ja verwacht! Met hulp van de cursus heb ik geleerd dat ik voor mijzelf mag opkomen. Ik heb dan ook beslissingen genomen waar ik normaal niet aan durfde te denken. Er is een innerlijke rust gekomen, waardoor ik nu weet dat deze beslissingen het beste voor mij waren.

Tijdens opdrachten samen met de groep hebben we veel gelachen. Ik ben blij dat ik deze kans met beide handen heb aangegrepen en zeg met volle overtuiging: voel je je eenzaam of alleen grijp de kans om aan de cursus Creatief Leven mee te doen. Zoals het mij heeft geholpen onder die deken uit te komen, zal het voor jou hopelijk ook een wereld van verschil kunnen maken. Ik raad het iedereen aan die zichzelf wilt terugvinden. Ontdek Creatief Leven, ontdek jezelf!”

In 2024 begint de cursus weer op vrijdagochtend 17 mei van 09.45 - 12.15 uur. De data zijn: 17, 24 en 31 mei, 7, 14, 21 en 28 juni en 5 juli. De kosten bedragen € 40,-, dit is voor de cursusmap en ander cursusmateriaal. Heb je een krappe beurs, laat het dan weten. Er zijn altijd mogelijkheden om mee te doen. Voor aanmelden of meer informatie kun je mail sturen naar stoofjehierennu@hetnet.nl. Meer informatie vind je hier.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
27 november 2023

Nieuw bij 't Stoofje: koekjes bakken

OUDENBOSCH - Bij ons ontmoetingshuis ’t Stoofje kon je al koffie drinken, eten, creatief bezig zijn, Nederlands oefenen, moestuinieren en mediteren. Sinds kort is daar een wekelijkse activiteit bij: koekjes bakken.

Zelf gemaakt is leuk én lekker

Koekjes bakken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar zo vaak begin je er niet aan. Wat lekkers uit een pak is vaak sneller en koekjes bakken als je alleen woont doe je niet zo gauw. Toch is het hartstikke leuk om te doen, zeker met elkaar. En zelf gemaakt is gewoon heel erg lekker. Iedereen is van harte welkom om mee te doen in de nieuwe keuken van ‘t Stoofje, ervaring is niet nodig.

Elke maandagmiddag van 13.00 – 15.30 uur kun je meedoen. Omdat we de koekjes verkopen voor € 0,10 per stuk, zijn er geen kosten verbonden aan de activiteit. Natuurlijk krijg je als bakker zelf een paar koekjes mee naar huis.

Opgeven
Loopt het water je al in de mond, geef je dan op. Dat kan binnen bij ’t Stoofje (ma t/m za tussen 13.00 – 16.00 uur), via mail (stoofjehierennu@hetnet.nl) of telefonisch (0165 313078 onder openingstijden).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7 september 2023
Stoofje met curiosa-kraam op ArtFair Hoeven

 

OUDENBOSCH - Zaterdag 9 en zondag 10 september vind je 't Stoofje zaterdag en zondag met een curiosa-kraam op de ArtFair in Hoeven! Vorig jaar nodigde Greet Wilrycx ons uit en dat beviel zo goed, dat we dit jaar graag terugkomen. Zo'n fijne sfeer, zo'n mooie plek en zo'n eer om met ons goede doel tussen al die prachtige werken van de kunstenaars te mogen staan. We kijken uit naar je komst: zaterdag 9 en zondag 10 september van 12.00 - 17.00 uur aan de Poldersdijk 4 in Hoeven. De zon brengen wij voor je mee 🙂

Kijk hier voor een sfeerimpressie: https://fb.watch/mVu18YtoY_/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
26 juni 2023
Zaterdag 1 juli ZOMERMARKT bij 't Stoofje
OUDENBOSCH - Zaterdag 1 juli organiseert 't Stoofje van 13.00 - 16.00 uur weer een gezellige zomermarkt in de Stoofstraat! We hebben kramen met kleding, curiosa, planten, puzzels, boeken en elpees en natuurlijk kun je op ons terras weer meedoen met het Rad van Avontuur. En vergeet ook het huisgemaakt gebak niet. De opbrengst van de zomermarkt maakt ons ontmoetingswerk mede mogelijk. We zien je graag!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
22 mei 2023
Nieuwe Stoof-keuken feestelijk in gebruik genomen

 

OUDENBOSCH - Na vier maanden hard werken is het zover: de nieuwe keuken van ontmoetingshuis ’t Stoofje in Oudenbosch is klaar! Het is een ruime, lichte leefkeuken geworden, waarin veel mensen kunnen komen koken en eten. Woensdag 17 mei nam ‘t Stoofje de keuken feestelijk in gebruik met de tweewekelijkse ‘Stoofpot’.

Duurzaam
De verbouwing van de bijna vijftig jaar oude keuken werd mede mogelijk gemaakt door een ontvangen erfenis. De nieuwe keuken is behalve ruim en functioneel ook duurzaam: de kookplaat is elektrisch, de vloerverwarming is zuinig en alles draait op de stroom van zonnepanelen.

Vastenactie Bukehof
Aan de inrichting en uitrusting droeg integraal kindcentrum De Bukehof een flinke steen bij. Tussen carnaval en Pasen deden de tweehonderd leerlingen klusjes om geld op te halen. Bij elkaar hebben ze met deze vastenactie € 740,35 voor de keuken bij elkaar geklust, wat ’t Stoofje dankbaar in ontvangst heeft genomen.

Tweewekelijkse Stoofpot
Benieuwd hoe het eten smaakt in deze nieuwe, gezellige Stoof-keuken? Elke eerste en derde woensdag van de maand kun je mee eten met de ‘Stoofpot’. Vers bereid, vaak met groente van het Wij-landje, de moestuin van ’t Stoofje. Aanmelden kan via 0165-313078 of 06-33148512. Het adres is Stoofstraat 15 in Oudenbosch.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------