Spring naar inhoud

Nieuws

13 februari 2023
Carnavalspannenkoeken bij 't Stoofje

 

OUDENBOSCH - Bij ’t Stoofje spriengen de koeken de pan uit! Maandagmiddag 20 februari is er van 13.00 – 16.00 uur een gezellige carnavalsmiddag bij het ontmoetingshuis in de Stoofstraat. Met muziek, een bakje koffie én versgebakken pannenkoeken door onze vrijwilligers. Want hoewel de oorspronkelijke keuken verbouwd wordt, beschikken we bij ’t Stoofje over nóg een keukentje. En daar kunnen we prima pannenkoeken bakken.

Tijdens de carnavalsmiddag is er is ruimte voor een dansje, een polonaise en een praatje. Leuk als je verkleed komt! Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Het adres is Stoofstraat 15 in Oudenbosch.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
29 december 2022
Nieuwe keuken voor 't Stoofje
OUDENBOSCH - Maandag 9 januari 2023 begint aannemersbedrijf Van Agtmaal met het verbouwen van onze Stoofkeuken. Dankzij een erfenis kunnen we een lang gekoesterde droom verwezenlijken: een ruime, duurzame keuken waarin we met een groep mensen kunnen koken en bakken. Met een grote tafel, zodat er voor iedereen plek is, bijvoorbeeld tijdens de Stoofpot. Ook gaan we van het gas af, en er komen extra zonnepanelen. Als het goed is, is deze droom aanstaande lente werkelijkheid geworden. We kijken ernaar uit!
Vanwege verbouwingswerkzaamheden is 't Stoofje van maandag 9 tot en met vrijdag 13 januari gesloten. Dat geldt zowel voor ons ontmoetingshuis als voor de winkel en de goederenontvangst. Zaterdag 14 januari ben je weer van harte welkom.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20 december 2022
't Stoofje als warme kamer

OUDENBOSCH - Ook onze energiekosten zijn hoger geworden. Dat is voor ons echter geen reden om de verwarming dan maar uit te laten. We heten tenslotte ’t Stoofje (!) en willen iedereen een aangenaam bezoek bieden. Daarom hebben we onszelf ook aangemeld bij de actie Warme Kamers van het Leger des Heils. Samen met hun buurtkamers, alle bibliotheken en andere organisaties zorgen we voor een landelijk dekkend netwerk van plekken waar je warm kunt zitten als het bij jou thuis koud is. We zijn dan ook blij met de belofte van de gemeente Halderberge om maatschappelijke instellingen te steunen bij hoge energiekosten.

 

Natuurlijk zijn we ook bezig met energiebesparing en het verder verduurzamen van onze huisjes en winkel. Denk, naast de zonnepanelen die we al hebben, aan tochtstrips, radiatorfolie en infrarood panelen. En de verwarming gaat niet hoger dan nodig. Want respect voor de aarde is een franciscaanse waarde die we heel belangrijk vinden.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
22 september 2022
Stoofje, gemeente en parochie organiseren kennisavond over eenzaamheid
OUDENBOSCH - Op donderdag 29 september a.s., aan het begin van de Week tegen Eenzaamheid 2022, organiseren de gemeente Halderberge, de Bernardusparochie en ontmoetingshuis ’t Stoofje een kennisbijeenkomst over eenzaamheid.
Tijdens de kennisbijeenkomst op 29 september krijg je specialistische informatie over eenzaamheid. Je leert wat eenzaamheid nu eigenlijk is en hoe je een ander en jezelf kunt helpen. We beginnen met een presentatie en aansluitend gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van voorbeelden van aanpak van eenzaamheid uit de Halderbergse praktijk. Je gaat naar huis met een concreet voornemen om iets te doen aan eenzaamheid.
Veertig procent van de mensen in Nederland voelt zich (te) vaak eenzaam, sinds corona zelfs 47%. De kernen van Halderberge zijn hierop helaas geen uitzondering. Hoe komt dat? En wat kunnen we hieraan doen, bij onszelf of bij een ander?
De kennisbijeenkomst is interessant voor mensen die in hun werk te maken hebben met mensen die zich eenzaam voelen, voor mensen die een ander willen helpen en voor mensen die zelf last hebben van gevoelens van eenzaamheid.
De gratis bijeenkomst is op donderdag 29 september van 19.30 – 21.30 uur met aansluitend de mogelijkheid om na te praten. Locatie is de Cuyperszaal onder de Basiliek in Oudenbosch. Aanmelden kan via stoofjehierennu@hetnet.nl.
We ontmoeten je graag!
De bronafbeelding bekijken
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
26 augustus 2022

Nieuw bij 't Stoofje: moestuinieren met Rutger

OUDENBOSCH - Bij ontmoetingshuis ’t Stoofje in Oudenbosch kon je al koffie drinken, eten, creatief bezig zijn, Nederlands oefenen en mediteren. Vanaf donderdag 1 september komt daar een wekelijkse activiteit bij: moestuinieren met Rutger.

Het Wij-landje
Groenten kweken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar zo gauw begin je er niet aan. Misschien lijkt het je veel werk, of heb je geen tuin. Toch is het hartstikke leuk om te doen. Daarom heeft ’t Stoofje het Wij-landje: een stukje grond aan de rand van Oudenbosch dat ’t Stoofje mag gebruiken als moestuin. Vrijwilligers kweken hier groenten op een zo natuurlijk mogelijke manier. Courgettes, boontjes, wortels, sla, pompoenen en ook tomaatjes in een kweektunnel. Na het oogsten wordt de groente voor kleine prijsjes bij ’t Stoofje verkocht.

Elke donderdagmiddag van 13.00 – 15.30 uur kun je meehelpen. We beginnen met een kop koffie in ’t Stoofje en fietsen daarna naar het Wij-landje. Ook na afloop drinken we samen nog wat bij ’t Stoofje. Ervaring is niet nodig; er is altijd een vrijwilliger met groene vingers bij om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden
Krijg je hier goede zin van? Geef je dan op. Dat kan binnen bij ’t Stoofje (ma t/m za tussen 13.00 – 16.00 uur), via mail (stoofjehierennu@hetnet.nl) of telefonisch (0165 313078 onder openingstijden of 06 33148512).

Wil je als vrijwilliger op het Wij-landje aan de slag? Neem ook dan gerust contact op!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 juni 2022

Zaterdag 25 juni ZOMERMARKT bij 't Stoofje

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eerste Halderbergse plantenasiel in ‘t Stoofje

 

OUDENBOSCH - Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat geldt voor mensen en ook voor planten. Bij ontmoetingshuis ‘t Stoofje in Oudenbosch worden sinds kort kamerplanten opgevangen in het eerste plantenasiel van Halderberge. Een plantenasiel is een plek waar je planten kunt brengen die te groot zijn geworden voor de woonkamer, die het thuis niet goed doen of die plek maken voor iets nieuws in huis. De vrijwilligers van ’t Stoofje lappen de planten weer op met nieuwe aarde, water, voeding en aandacht. Zo krijgen ze een tweede leven in de huiskamer van ‘t Stoofje.

Plantenasiel \t Stoofje

Kamerplanten ook te koop
Sinds de komst van het plantenasiel is het ontmoetingshuis veranderd in een groene oase, met een lange sanseveria, een brede gatenplant, kleine pannenkoekplantjes, lepelplanten, verschillende hang- en vetplantjes, een calathea en nog veel meer. Ook stekjes, mits gepoot, zijn van harte welkom, evenals overpotten. De meeste kamerplanten zijn ook te koop. Voor kleine prijsjes, zoals altijd bij 't Stoofje. De opbrengst komt ten goede aan het werk van het ontmoetingshuis.

Nieuwsgierig?
Ben je nieuwsgierig geworden naar het plantenasiel, loop dan gerust eens binnen. De openingstijden van het plantenasiel zijn hetzelfde als van de huiskamer van ‘t Stoofje: maandag tot en met vrijdag van 13.00 - 16.00 uur en zaterdag van 13.00 - 15.30 uur. Het adres is Stoofstraat 15.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 april 2022

Gezocht: moestuinvrijwilliger

Heb je groene vingers? Houd je van moestuinieren? Ga je voor duurzaam en zo natuurlijk mogelijk? Dan zoeken we jou! Ontmoetingshuis 't Stoofje heeft aan de rand van Oudenbosch een biologische moestuin, het Wij-land. Hier verbouwen we groenten en fruit. Samen proberen we uit wat werkt en wat niet. Behalve rustgevend is werken op het Wij-land ook heel zinvol: de oogst verkopen we voor kleine prijsjes in 't Stoofje en we koken er (h)eerlijke maaltijden van voor onze bezoekers. Het is fijn als je een dagdeel in de week kunt. Wil je meer weten, neem dan contact op met Ellen en Jamie: stoofjehierennu@hetnet.nl.

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 maart 2022

‘t Stoofje haalt 500 euro op voor Oekraïne

OUDENBOSCH - De bezoekers en vrijwilligers van ontmoetingshuis ’t Stoofje leven erg mee met de mensen in Oekraïne. Een van de vrijwilligers van ’t Stoofje heeft via Airbnb contact met een familie in Charkov, die onder vreselijke omstandigheden probeert te overleven. Met elkaar is besloten om alle zorgen en ongerustheid om te zetten in daden.

Zaterdag 12 maart was er daarom een actiedag, waarop ’t Stoofje blauw-geel kleurde. Er was een stand met blauw-gele kaarten en kaarsen, er stonden blauw-gele collectebussen en op de ramen hingen blauw-gele posters. Bovendien kwam de opbrengst van de tweedehands winkel die dag in zijn geheel ten goede aan de familie in Charkov.

Alles bij elkaar heeft de actie € 500,- opgebracht. Een mooi bedrag, dat inmiddels op de rekening van de familie staat. Hiermee kunnen zij eten en medicijnen kopen. Bent u niet in de gelegenheid geweest te doneren, ga dan gerust alsnog langs bij ’t Stoofje, want de collectebussen blijven voorlopig nog wel in de huiskamer staan.