Spring naar inhoud

Nieuws

9 juni 2022

Zaterdag 25 juni ZOMERMARKT bij 't Stoofje

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eerste Halderbergse plantenasiel in ‘t Stoofje

OUDENBOSCH - Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dat geldt voor mensen en ook voor planten. Bij ontmoetingshuis ‘t Stoofje in Oudenbosch worden sinds kort kamerplanten opgevangen in het eerste plantenasiel van Halderberge. Een plantenasiel is een plek waar je planten kunt brengen die te groot zijn geworden voor de woonkamer, die het thuis niet goed doen of die plek maken voor iets nieuws in huis. De vrijwilligers van ’t Stoofje lappen de planten weer op met nieuwe aarde, water, voeding en aandacht. Zo krijgen ze een tweede leven in de huiskamer van ‘t Stoofje.

Plantenasiel \t Stoofje

Kamerplanten ook te koop
Sinds de komst van het plantenasiel is het ontmoetingshuis veranderd in een groene oase, met een lange sanseveria, een brede gatenplant, kleine pannenkoekplantjes, lepelplanten, verschillende hang- en vetplantjes, een calathea en nog veel meer. Ook stekjes, mits gepoot, zijn van harte welkom, evenals overpotten. De meeste kamerplanten zijn ook te koop. Voor kleine prijsjes, zoals altijd bij 't Stoofje. De opbrengst komt ten goede aan het werk van het ontmoetingshuis.

Nieuwsgierig?
Ben je nieuwsgierig geworden naar het plantenasiel, loop dan gerust eens binnen. De openingstijden van het plantenasiel zijn hetzelfde als van de huiskamer van ‘t Stoofje: maandag tot en met vrijdag van 13.00 - 16.00 uur en zaterdag van 13.00 - 15.30 uur. Het adres is Stoofstraat 15.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 april 2022

Gezocht: moestuinvrijwilliger

Heb je groene vingers? Houd je van moestuinieren? Ga je voor duurzaam en zo natuurlijk mogelijk? Dan zoeken we jou! Ontmoetingshuis 't Stoofje heeft aan de rand van Oudenbosch een biologische moestuin, het Wij-land. Hier verbouwen we groenten en fruit. Samen proberen we uit wat werkt en wat niet. Behalve rustgevend is werken op het Wij-land ook heel zinvol: de oogst verkopen we voor kleine prijsjes in 't Stoofje en we koken er (h)eerlijke maaltijden van voor onze bezoekers. Het is fijn als je een dagdeel in de week kunt. Wil je meer weten, neem dan contact op met Ellen en Jamie: stoofjehierennu@hetnet.nl.

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 maart 2022

‘t Stoofje haalt 500 euro op voor Oekraïne

OUDENBOSCH - De bezoekers en vrijwilligers van ontmoetingshuis ’t Stoofje leven erg mee met de mensen in Oekraïne. Een van de vrijwilligers van ’t Stoofje heeft via Airbnb contact met een familie in Charkov, die onder vreselijke omstandigheden probeert te overleven. Met elkaar is besloten om alle zorgen en ongerustheid om te zetten in daden.

Zaterdag 12 maart was er daarom een actiedag, waarop ’t Stoofje blauw-geel kleurde. Er was een stand met blauw-gele kaarten en kaarsen, er stonden blauw-gele collectebussen en op de ramen hingen blauw-gele posters. Bovendien kwam de opbrengst van de tweedehands winkel die dag in zijn geheel ten goede aan de familie in Charkov.

Alles bij elkaar heeft de actie € 500,- opgebracht. Een mooi bedrag, dat inmiddels op de rekening van de familie staat. Hiermee kunnen zij eten en medicijnen kopen. Bent u niet in de gelegenheid geweest te doneren, ga dan gerust alsnog langs bij ’t Stoofje, want de collectebussen blijven voorlopig nog wel in de huiskamer staan.