Spring naar inhoud

Wij-land

Aan de rand van Oudenbosch heeft ontmoetingshuis 't Stoofje sinds een aantal jaar een moestuin: het Wij-land. Hier verbouwen we samen zo natuurlijk mogelijk groenten en fruit: courgettes, allerlei soorten boontjes, pompoenen, tomaten, sla en nog veel meer. We hebben een perenboom en een kweektunnel vol lekkers. Allemaal duurzaam. Samen proberen we uit wat werkt en wat niet.

De oogst verkopen we voor kleine prijsjes in 't Stoofje en we koken er (h)eerlijke maaltijden van voor de Stoofpot en de Meditatie & maaltijd. Behalve rustgevend is werken op het Wij-land dus ook heel zinvol.

In het voorjaar en zomer gaat er elke donderdagmiddag een groepje mensen werken op het Wij-landje, onder begeleiding van een vrijwilliger. We verzamelen bij 't Stoofje en gaan dan om 13.15 uur naar 't Wij-landje. Wji zorgen voor vervoer. Om 15.15 uur gaan we weer terug. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Wil je ook eens mee komen helpen, of wil je als vrijwilliger op het Wij-landje komen werken, neem dan contact met ons op. Mail: stoofjehierennu@hetnet.nl, bel: 0165 31 30 78 of app: 06 33 14 85 12.

Houd je ook van groen binnen? Neem dan ook eens een kijkje in ons Plantenasiel.

Alle goeds!