Spring naar inhoud

Cursus Creatief Leven

Wil jij je relaties zien opbloeien en meer grip op je leven krijgen?
Wil jij plezier krijgen in het omgaan met mensen en oefenen met gelijkgestemden?
Wil jij met een bewezen succesvolle methode eenzaamheid achter je laten?

Dan is de groepscursus Creatief Leven iets voor jou!

Je leven vormgeven

Creatief staat hier voor: zelf je leven vorm geven. Als je weet wat je wilt, met wie je dat wilt doen en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen, geef jij op een creatieve manier richting aan je leven. Dan is je eenzaamheid verdwenen. Dat leren we helaas niet op school. De meeste mensen leren het niet van hun ouders. Daarom leren wij dat met elkaar. Tijdens de cursus ontdek je wat er mogelijk is in jouw leven.

De cursus Creatief Leven is geen knutselclub, tenzij je werken aan je eigen leven knutselen zou willen noemen. Het is ook geen club om andere mensen te leren kennen, hoewel dat vaak wel een leuke bijkomstigheid is. Het is juist bedoeld om je te leren hoe je andere mensen leert kennen die bij jou passen, en waar je die kunt vinden.

Eenzaamheid, hoe kom je ervan af?

Wie zich te vaak eenzaam voelt weet: daar zou je wel van af willen. Maar ja, eenzaamheid los je niet op door alleen maar ‘onder de mensen’ te komen. Of lid te worden van een club. Zeker niet als je al langer last hebt van eenzaamheid.  Je voelt je dan niet zo fantastisch, daarom is nieuwe vrienden maken niet makkelijk. En dat is zacht uitgedrukt.

Het is bij eenzaamheid vaak nodig om iets te doen aan je zelfvertrouwen en de manier waarop je over jezelf denkt. Dat gebeurt in deze cursus door allerlei kleine opdrachten die je zintuigen activeren, door oefeningen die je op een andere manier doen denken over jezelf en anderen, waardoor je mentaal een oppepper krijgt. Daarna ga je leren wat je kunt doen om je lekkerder te voelen en te bepalen met wie je wilt omgaan in je leven.

Acht weken een les van 2,5 uur

Het programma Creatief Leven is een serieuze, maar vrolijke cursus voor wie zich te lang eenzaam voelt. Het bestaat uit acht lessen van elk 2 1/2 uur. Elke keer geeft dat nieuwe inzichten en opdrachten, waarmee je direct aan de slag kunt. Je maakt een inventarisatie van wie je eigenlijk bent, zoals je dat waarschijnlijk nog nooit hebt gedaan.

Je gaat steeds verder met het in kaart brengen van jezelf, je wereld en je toekomst. Zo bouw je aan zelfkennis. En of je nu jong bent of oud, dat versterkt je zelfvertrouwen. Je zult merken dat het oplossen van eenzaamheid steeds makkelijker wordt. Zo leer je niet alleen voor nu, maar ook voor later in je leven hoe je slim met eenzaamheid omgaat. Zodat het je leven verrijkt.

Verschil al na een paar weken

Als dat zelfvertrouwen er is, zul je ervaren dat het makkelijk is om met de mensen om te gaan waarvan je weet dat ze bij jou passen. Mensen met wie jij bovendien een deel van jouw leven wilt delen. Tijdens de cursus zet je al stappen in de goede richting.

Vrijwel iedereen die de cursus heeft gedaan (en dat zijn er heel veel), vertelt dat al binnen een paar weken een verschil te merken is. En dat anderen dat opmerken. De cursus Creatief Leven is dus misschien ook wel iets voor jou.

Na deze groepscursus:

  • Heb je een individueel traject afgelegd van verbetering van je leven
  • Heb jij gegarandeerd resultaat bereikt
  • Weet jij hoe je kunt veranderen van eenzaam naar niet eenzaam
  • Kun je voortaan, ook als je later in je leven ooit eenzaamheid voelt, daarmee omgaan
  • Weet je hoe je kunt omgaan met eenzaamheid zodat je niet hoeft op te zien tegen ouder worden
  • Heb jij creativiteit in je leven gebracht op de manier die bij jou past

Praktisch
De cursus Creatief Leven wordt 2x per jaar gegeven op vrijdagochtend door Specialist Eenzaamheid Jamie Nederpel van ontmoetingshuis ’t Stoofje in Oudenbosch. Een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. Acht weken lang volg je elke week een les van 2 1/2 uur, en je doet wekelijks huiswerk. Je doet de cursus voor jezelf, en omdat je samen met anderen bij elkaar komt die hetzelfde willen bereiken, ondersteun je elkaar.

In het voorjaar van 2024 start de cursus op vrijdagochtend 17 mei van 09.45 - 12.15 uur. De data zijn: 17, 24 en 31 mei, 7, 14, 21 en 28 juni en 5 juli.

In het najaar van 2024 start de cursus op vrijdagochtend 11 oktober van 09.45 - 12.15 uur. De data zijn: 11, 18 en 25 oktober, 1, 8, 22 en 29 november en 6 december (15 november valt uit).

De cursuslocatie is  ons ontmoetingshuis ’t Stoofje, Stoofstraat 15 in Oudenbosch. De kosten bedragen € 40,-, dit is voor de cursusmap en ander cursusmateriaal. Heb je een krappe beurs, laat het ons dan weten. Er zijn altijd mogelijkheden om mee te doen. Voor aanmelden of meer informatie kun je mail sturen naar stoofjehierennu@hetnet.nl.